Često kad smo u procesu skidanja kilograma, javlja se problem osjećaja sitosti i zbog toga lakše pokleknemo.⁣⁣
SITOST i ZASITNOST često se koriste naizmjenično u značenju “zadovoljiti glad”. ⁣⁣
⁣⁣
Tehnički gledano, zasitnost opisuje nedostatak želje za nastavkom jedenja obroka, dok je sitost osjećaj koji nam omogućuje da prestanemo jesti na neko vrijeme.⁠⁣⁣

⁠Proteini povećavaju sitost više nego ugljikohidrati i masnoće povećanjem termogeneze i direktnim učinkom njegovih sastavnih aminokiselina (osobito leucina) na mozak.⁠⁣⁣ 

⁠Vlakna poboljšavaju sitost kroz više mehanizama, uključujući usporavanje apsorpcije nekoliko hranjivih tvari (uključujući masnoću).⁠⁣⁣ ⁣

 

⁠Malo je vjerojatno da ćete pojesti gomilu ugljikohidrata i masti bez mnogo proteina ili vlakana, a zatim ćete se nakon toga osjećati primorani pojesti proteine i vlakna.⁣⁣ Nakon što pojedeš palačinku s nutelom teško da će ti meso i povrće izgledati privlačno.⁣⁣

Ali ako prvo pojedeš meso i povrće, moguće je da nećeš željeti pojesti cijelu palačinku s nutelom.⁣⁣
Stoga je početak obroka s proteinima i/ili vlaknima jednostavan način da sami sebi pomognete da ostvarite dobre rezultate.⁣⁣

Ukratko – odgovor je NE! Istraživanja su pokazala da čete potrošiti jednaku količinu potkožnog masnog tkiva odradili ga natašte ili nakon obroka …

Aminokiseline su sastavni dijelovi proteina. Postoji 20 različitih aminokiselina koje koristi ljudsko tijelo, a od tih 20 njih 9 su esencijalne. Esencijalno …

Od svih suplemenata kreatin je najistraženiji ( i najsigurniji ) suplement na tržištu kojeg mogu koristiti i muškarci i žene.⁣ ⁣⁣Kreatin je …

Koristimo kolačiće radi boljeg iskustva. više informacija

Nastavkom korištenja ove web stranice prihvaćate korištenje kolačića za funkcionalne i marketinške usluge. Više o privatnosti na spartana.hr pročitajte u uvjetima opisanim u Pravilima o privatnosti

Zatvori