EMMETT TEHNIKA

Jedinstveni oblik tjelesne terapije!
Podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke tijela, koje se po autoru tehnike Ross Emmettu nazivaju “EMMETT točke”.

Što predstavlja teorijsku osnovu Emmett tretmana?

Wmmwrr Logo

Emmett tehnika

Emmett tehniku je razvio Ross Emmett (Australija). Vrlo je brza metoda koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se korekcija mišića provede. Učinak provedenog rada može se neposredno testirati – mjerenjem snage, gibljivosti ili balansa.

Emmett točke

EMMETT točke su mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. Za razliku od nekih drugih tehnika u EMMETT tehnici nema boli jer EMMETT terapeut svakom klijentu prilagođava količinu, smjer i duljinu pritiska, koji nikad nije bolan.

Emmett tehnikom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava, stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam prezentira pacijent/klijent.

Osim neposrednog učinka na korekciju mišića, primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

Nadalje, smatra se da Emmett tehnika može komunicirati s tijelom na način opisan u znanstvenoj literaturi kao “Critical Point Analysis” ” U svakom vrlo složenom sustavu postoji specifična, kritična točka, čija će stimulacija rezultirati najvećim promjenama u sustavu.

Primateljev živčani sustav registrira stimulaciju, a mozak reagira slanjem na periferiju nove upute koja će utjecati na stanje zahvaćenog dijela tijela. Rezultat je često trenutačna tjelesna promjena. 

Posebne jezične vještine uključene su u tretman kako bi učvrstile i usidrile pozitivne tjelesne promjene što uvelike pojačava terapijski ishod.

Emmett točke nisu tradicionalne trigger, akupunkturne ili druge već poznate točke koje su opisane u nekoj od, do sada, poznatih terapija. Pritisak koji je potreban za poticanje Emmett točaka ne mora biti ni čvrst ni bolan jer u filozofiji ove tehnike nema mjesta za ideju: “bez boli nema uspjeha (eng. no pain, no gain)”.

Kako izgleda EMMETT tretman

Klijenti mogu biti tretirani u sjedećem, stojećem ili ležećem položaju. EMMETT tretman može se provesti kao samostalan tretman ili u kombinaciji s drugim terapijskim metodama ili sustavima vježbanja, izravno na koži klijenta ili preko odjeće.
Trajanje tretmana može biti od 10 do 45 minuta ako se EMMETT tehnika koristi samostalno – dulje je trajanje ako se provodi u kombinaciji s drugim terapijskim modalitetima...

Emmett točke

Na kome se sve može primjenjivati Emmett tehnika?

Emmett tehnika provodi se kod svih dobnih uzrasta od tek rođenih beba do odrasle dobi. 

Kod odraslih indikacija su sva stanja gdje je prisutna bol, napetost, i/ili ograničenje pokreta:

  • križobolja
  • bol u vratu i ramenima
  • bolovi i trnjenja u rukama
  • bol u laktu ili ručnom zglobu
  • bolovi u kuku, koljenu, 
  • bolovi u gležnju, stopalu
  • poboljšanje disanja
  • poboljšanje cirkulacije i smanjenje oteklina
  • pomaže kod glavobolja
  • problemi s balansom i koordinacijom. 

Kod beba i djece koristi se kod indikacija kao što su : hipertonus, hipotonus, poremećaji s hranjenjem i dojenjem, torticolis, posturalni problemi (skolioza, povećane kifoze, lordoze, ravna stopala…) i dr.

 

Emmett tehniku koristimo i kod stanja uzrokovanih stresom, glavobolja, migrena, kod bolova u čeljusti, za regulaciju limfnog i probavnog sustava, poboljšanje gibljivosti u starosti ili nakon trauma, poboljšanju respiratornih tegoba, kod poremećaja s mokrenjem, vaginalnog istjecanje i suhoće, erektilne disfunkcije, bol nakon histerektomije, pomoć ženama kod PMSa.

Moja je tehnika široko prepoznata kao nježna, sigurna i jednostavna za primjenu terapija mišićne korekcije koja se temelji na razumijevanju odgovora tijela na lagani dodir.

Javite se bez obaveze!

CIJENA EMMETT TRETMANA: 30 EUR ( 30-45min) no uvijek prije preporučam da mi se neobavezno javite kako bismo ustvrdili Vaše točne potrebe. 

*Tekst preuzet s https://emmett-hr.com

Koristimo kolačiće radi boljeg iskustva. više informacija

Nastavkom korištenja ove web stranice prihvaćate korištenje kolačića za funkcionalne i marketinške usluge. Više o privatnosti na spartana.hr pročitajte u uvjetima opisanim u Pravilima o privatnosti

Zatvori